Històries Nocturnes

Tots els muntatges temporada a temporada

PORTA 4 / L’AUTÈNTICA

FÈRTIL

2020 – L’AUTÈNTICA

 

En un antic refugi de pescadors situat a la platja s’entrecreuen tres històries d’adolescent que es veuen inmersos en dubtes sobre la responsabilitat, la imatge, els ideals i el camí que han de triar per creixer just en el moment que la disilüsió ha fet acte de presència en les seves vides. 

Pots saltar les onades o ficar-te dins d’elles, abans que et tombin 

Escrita i dirigida per Isaac Badia  

FÈRTIL – BSO Spotify 

 

 

 

BLA BLA BLA

2020 – L’AUTÈNTICA

Hablamos, pero eso no significa que nos escuchemos…
Hablamos pero eso no significa que nos entendamos…
Hablamos, pero la mayoría de veces no nos comunicamos…
Hablamos, pero nuestras palabras no siempre definen lo que realmente somos. 

Un carrusel teatral de escenas, que rozan el absurdo, para reflexionar sobre si quizás…
Hablamos demasiado.

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

BLA BLA BLA – BSO Spotify

 

DECIDIR

2019 – PORTA 4

Decidir és un conjunt d’històries creuades en un efecte domino, on cada situació és conseqüència de l’anterior. Cada petita decisió pot estar condicionada per la por, la racionalitat, l’orgull, la ràbia, la desesperació o un ventall de sensacions que sense adonar-nos van construint el que som. Una col·lecció de petits moments on s’intenta demostrar que en el fons tot té el seu origen en algun detall que en un principi crèiem que seria insignificant

Escrita i dirigida per Isaac Badia

DECIDIR – BSO Spotify

 

EXPECTATIVA

2018 – PORTA 4

La Candela porta temps intentant trobar el sentit de la seva existència, mentre naufraga entre la realitat i la ficció.

Les expectatives que ens creem sovint són dolces mentides que ens permeten seguir sobrevivint en un món que té unes tonalitats grises difícils d’encaixar.

La ficció i la realitat difuminen les seves fronteres i la realitat es torna relativa.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Expectativa – BSO Spotify

 

LOS GATOS DEL DESVÁN

2017 – PORTA 4

El desván de casa de los abuelos siempre ha sido una especie de refugio para todos los primos, es allí, lejos de los adultos, donde pueden ser ellos mismos.

En plena adolescencia necesitan compartir miedos, dudas y sus primeras frustraciones. Son la nueva y deprimida generación que tendrá que decidir en que quiere diferenciarse de los valores y pensamientos de sus padres. El abuelo quiere dar la oportunidad a sus nietos, de tomar la primera decisión importante de sus vidas.

Hay un punto en toda decisión donde te ves obligado a mostrar quien eres.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Los Gatos del Desván – BSO Spotify

 

ELUDIR

2016 – PORTA 4

Un accident de trànsit… Una carretera comarcal… sis situacions límit que ens condueixen a un trencaclosques de petites escenes integrades per personatges a mig camí entre la despesperació i l’enginy.

Diuen que és fàcil eludir la nostra realitat, però difícil eludir les conseqüències d’haver eludit la nostra realitat.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Eludir – BSO Spotify

 

LOS QUE NO HACEN NADA

2014 – PORTA 4

En el año 2031 la situación económica en España esta al límite de la miseria. Las decisiones del poder son cada vez más drásticas. El gobierno toma la determinación de encerrar a los jóvenes llamados “Ninis” (Los que no estudian ni trabajan).

En la soledad de su derrota intentan sobrevivir al aislamiento sin volverse locos, pero es difícil plantearse algo cuando eres de los que no hacen nada.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Los que no acen nada – BSO Spotify

 

TE VAS A ACORDAR DE MI

2013 – PORTA 4

Tres amigas que van a dejar de ser amigas…
dos amigos que podrían haber sido pareja…
una pareja que hace tiempo que no es pareja…

Hay una edad donde pareces condenado a cerrar etapas y a aprender que todo lo que te rodea es mucho más vulnerable de lo que creías. El miedo a estar sólo y a sentirnos rechazados forma parte de la naturaleza de las relaciones personales. Crecer es darse cuenta de que las cosas dejan de ser cómo son.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Te vas a acordar de mi – BSO Spotify

 

FORT PIUS

MAI DEIXIS DE FER-HO

2019 – Institut Fort Pius

 

Falten 48 hores per a l’estrena d’un grup de teatre, amb l’eterna etiqueta d’alternatiu, en un poble perdut. Frustracions, egos, pors, dubtes, rancúnies i sobretot una tensió que anirà en augment es donaran cita a l’escenari… I és que no tothom acaba de tenir clar, quin és el veritable motiu pel qual fa teatre. 

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Lliure adaptació de Los Abajo Firmantes de Joaquim Oristell

BUROCRACIA

2019 – Institut Fort Pius

 

 Es una mañana cualquiera en Barcelona y Dani necesita que le compulsen la fotocopia de su DNI… aparentemente parece una gestión muy sencilla… pero no es consciente de cómo funciona la burocracia y del problema que puede suponer ser diferente y no cumplir con las normes establecidas por los que mandan.

 

Escrita y dirigida por Isaac Badia
Accésit  IV PREMIO DE TEXTOS DE TEATRO CARRO DE BACO como CUADRANTE 

 

FANTASMES

2019 – Institut Fort Pius

L’Olalla és una comercial que ven productes farmacèutics. Avui ha quedat amb la Doctora Linares per parlar de negocis. El problema és que la cita és a la seva consulta psiquiàtrica i no li queda més remei que esperar rodejada de persones aparentment inestables, però la frontera entre el seny i la bogeria no està localitzada en cap mapa.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Adaptació de l’obra “Locas” de Jose Pascual Abellan

 

PARÍS

2019 – Institut Fort Pius

Les amigues de la Ruth li fan una visita sorpresa a París, la ciutat on va anar a viure després d’acabar l’escola. Estaran soles durant dos dies per intentar recuperar les sensacions d’aquell grup que van deixar enrere. Sembla imperceptible, però alguna cosa ha canviat en totes elles… Començar una etapa fa por, però a vegades és necessari.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

PREGUNTA-LI A LA MAMA

2018 – Institut Fort Pius

Filles, mares i pares formen un microcosmos d’incomunicació entre la tendresa i la histèria. Quan et poses a la pell de cadascú, els entens a tots, els estimes a tots i els odies a tots.

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

amb escenes de Sergi Belbel

 

LOS CULPABLES

2018 – Institut Fort Pius

Cinco adolescentes van a parar en una sala por culpa de una aplicación de móvil pero ninguno de ellos sabe que hace allí. Una vez dentro, la puerta se cierra y no hay manera de salir por mucho que lo intenten ¿Es momento de jugar?

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

DIMECRES

2018 – Institut Fort Pius

Quatre veïns es queden tancats en un ascensor un dimecres qualsevol. Hi han dies normals on tot canvia i a vegades els detalls més petits ens permeten veure històries quotidianes sobre la soledat urbana

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

Lliure adaptación de “Mala Sang” de David Plana

 

8 DE MARÇ

2017 – Institut Fort Pius

A la manifestació del dia de la dona les coses s’han precipitat i enmig del caos han detingut a un grup de feministes que hauran de defensar-se en un món on encara manen els homes i la justícia no és justa

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

 

LI HAURIEM DE DIR

2017 – Institut Fort Pius

En el comiat de soltera de la Mònica, les seves amigues no entenen o no volen entendre perquè es casa sent tan jove i friki. Durant la nit, els caràcters i les pors aniran aflorant fins a crear una situació límit a poques hores del casament

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

 

ÁTICO

2017 – Institut Fort Pius

Hace tiempo que David y Oscar no pueden pagar el alquiler del piso que comparten. Desesperadamente intentan diseñar un plan el mismo día que el propietario viene a cobrar con la amenaza de que si no pagan tendrán que abandonar el piso

Escrita i dirigida per Isaac Badia 

 

CONTRA ALGUNA COSA

2019 – Sant Pere de Ribes

Un seguit d’escenes aparentment inconexes que ens mostren un futur no gaire llunyà en el qual podría convertir-se el nostre món. És una comèdia absurda, àcida i cínica que critica que qüestiona la nostra societat.

Dirigida per Nicolás Queraltó

Una adaptació lliure a partir de textos de Esteve Soler

 

 

LA VILA

2019 – Sant Pere de Ribes

Un conjunt de personatges d’una Vila sense determinar s’ajunten per mostrar-nos les seves penes i preocupacions. És una mostra d’escenes quotidianes, àgils, curtes, amb to de comèdia absurda que no pretén res més que fer passar una bona estona al públic.

Dirigida per Nicolás Queraltó
Dramaturgia Karl Valentin

 

LA TEMPESTA D’UNA NIT D’ESTIU

2019 – Sant Pere de Ribes

Una relat que juga amb els mateixos personatges de l’obra clàssica de Shakespere “Somni d’una nit d’estiu” però en una situació ben diferent

Dirigida per Nicolás Queraltó

 

 

 

UN DIA EN LA VIDA DE CAPERUCITA ROJA

2019 – Sant Pere de Ribes

 ¿Como es un dia rutinaria de uno de los personajes más conocidos de la literatura infantil? ¿Que hace el lobo los días de cada día?

Dirigida per Yolanda Herrera

 

1988

2019 – FEDAC Sant Andreu

Ha arribat el dia de la festa de final de curs de COU promoció 87-88. Un grup d’adolescents portava temps esperant aquest gran moment. Són amics, són joves, estan plens d’il•lusions i tenen tota una vida per endavant… No és moment de pensar en el futur. 

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

 

LUXEMBURG

2019 – FEDAC Sant Andreu

Mentre dos homes executius competeixen per ser el veritable amo de l’empresa, les dones de la neteja somien en tenir un altre futur entre cafès i passadissos. Ells busquen engrandir la seva riquesa i elles poder viure en un món més suportable. Som al segle XXI i seguim amb les mateixes desigualtats de sempre.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

MADURAR

2019 – FEDAC Sant Andreu

Madurar es una bonita manera de decir envejecer… Però en el moment de la veritat siguem clars… Els adults estan fatal… Seres emocionalmente inestables y en constante contradicción. La pregunta és: Canviem quan ens fem adults? Canvien els nostres valors? Canvia la nostra manera de veure el món? Deixem de ser nosaltres mateixos o que nassos passa amb tants canvis?

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

 

LES DEL COSTAT

2019 – FEDAC Sant Andreu

En un bloc de pisos de Barcelona, s’evidencia la falta de comunicació de sis habitatges. Els veïns tenen tendència a no fiar-se dels que viuen al costat, especulen amb les seves vides mentre observen i se senten observats. És veritat que a la ciutat tothom va a la seva?     

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

REHENES

2019 – FEDAC Sant Andreu

En época de crisis, dos jóvenes ingenuos atracan un banco en un acto impulsivo, pero la situación se precipita hasta el punto en que se ven obligados a retener a once personas de perfiles e ideales muy distintos.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Libre adaptación de “El Mundo es Nuestro” de Alfonso Sánchez

 

 

DOLENTS

2019 – FEDAC Sant Andreu

En una casa amagada enmig del bosc hi conviuen tots els dolents dels contes. Capitanejats per un llop amb dilemes existencials, intenten pair les seves derrotes y entendre perquè el món els hi ha donat l’esquena. La visita inesperada d’una nena farà que es replantegin la seva condició de dolents.  

Escrita i dirigida per Isaac Badia

NO SÉ QUÈ EM PASSA

2019 – Escola Fort Pienc

 Una macedònia d’escenes curtes que intenten definir el gran ventall d’emocions que podem tenir les persones, quan sovint no sabem exactament que és el que ens passa

Escrita i dirigida per Isaac Badia

  

EL PETIT PRINCEP – EL MUSICAL

 

2019 – Escola Fort Pienc

Adaptació del musical humònim d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29, sobre el conte d’Antoine de Saint-Exupéry que combina escenes i cançons de l’espectacle 

Dirigida per Maribel Ibarz

 

 

JUGUEM A BALLAR – DANSA DE NOIES

2019 – Escola Fort Pienc

Dos coreografies (Infantil i primària) amb música fresca de creació conjunta sobre com es senten els nens/es en el món que viuen

Dirigida per Alba Aluja

  

T’EXPLICAREM LA MEVA HISTÒRIA

 

2019 – Escola Fort Pienc

Projecte de 12 històries creades per cada un dels membres del grup. Rendits a la imaginació i a les inquietuds dels més petits.

Dirigida per Manoli Nieto

 

 

EXPECTATIVA

2018 – PORTA 4

La Candela porta temps intentant trobar el sentit de la seva existència, mentre naufraga entre la realitat i la ficció.

Les expectatives que ens creem sovint són dolces mentides que ens permeten seguir sobrevivint en un món que té unes tonalitats grises difícils d’encaixar.

La ficció i la realitat difuminen les seves fronteres i la realitat es torna relativa.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Expectativa – BSO Spotify

  

VULNERABLES 

2018 – FEDAC Sant Andreu

A la cornisa d’un edifici, xoquen petites històries de gent que se sent vulnerable. Una nit d’encontres i desencontres per entendre que en el fons, ningú ens ensenya a perdre.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Inspirada en INSOMNIO de Chus Gutierrez

 

 

BUROCRÀCIA

2019 – FEDAC Sant Andreu

És un matí qualsevol a Barcelona i el Dani necessita que li compulsin la fotocòpia del seu DNI… però no és conscient de com funciona la burocràcia i del problema que pot suposar ser diferent i no complir les normes dels qui manen.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

Accésit  IV PREMIO DE TEXTOS DE TEATRO CARRO DE BACO como CUADRANTE

  

ENTRE AMICS 

2018 – FEDAC Sant Andreu

Els amics de la Maria li han preparat una festa sorpresa. En l’adolescència els amics tenen una importància vital. Confies en ells a cegues i creus que sempre estaran amb tu. Els aniversaris però, a vegades ens mostren a qui tenim realment al nostre costat.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Inspirada en FAMILIA de Fernando León De Aranoa

 

 

ADDICCIÓ

2018 – FEDAC Sant Andreu

Van arribar a les nostres vides de manera molt ràpida i ara s’han apoderat de nosaltres. Un recull d’escenes sobre com el mòbil ha passat a condicionar el nostre dia a dia, de com ens manipula i ens canvia la nostra forma de ser. Hauríem de començar a acceptar que tenim un problema.

Escrita i Dirigida per Isaac Badia

  

CAOS 

2018 – FEDAC Sant Andreu

El nostre món viu instal•lat en el caos: diem que ens estimem a crits, no sabem si els polítics diuen la veritat, ens tornem bojos quan hem d’educar, els bancs ens fan creure que tot és molt fàcil, ens encanta protestar mentre no fem res i el dia menys pensat els marcians ens envairan la terra. No li busquis la lògica

Escrita i dirigida per Isaac Badia

 

 

 

  

PARAULES

2018 – Escola Fort Pienc

Existeix un país on per poder parlar la gent ha de comprar les paraules i després empassar-se-les. La gent quasi no parla, té poques paraules a pronunciar, perquè són molt cares i no es poden permetre comprar-les. Els nens juguen a caçar i col·leccionar paraules perdudes.

Escrita i dirigida per Isaac Badia

Adaptació del conte “La gran fàbrica de les Paraules” d’Agnès Lestrade 

 

 

Companyia Nocturna

Carrer del Romaní, 3
Sant Pere de Ribes
08810 Barcelona
Email: info@companyianocturna.com
Telèfons: 651762363 / 675963446