675 963 446 / 651 762 363
+34 933 249 959
info@companyianocturna.com

Companyia Nocturna introdueix aquest any la possibilitat extra d’introduir a les escoles el cinema. Una nova aposta per crear una proposta diferent. Un taller especialitzat i concret, de places i classes limitades.

Objectius

Utilitzar les tècniques de la cinematografia com eina per a desembolicar-se socialment. Interessar-se, observar, investigar i experimentar a través del cinema amb la seva realitat i la dels altres. Gaudir amb el cinema, artística i creativament.

Qué busquem

Crear un ambient propici perquè tots els integrants del grup es relaxin, percebin, investiguin s'expressin, es comuniquin i es diverteixin.

Propiciar la comunicació de la seva expressió entre persones de gènere diferent, basant-se en el coneixement encertat de diferents cultures presents en la nostra societat, propiciant la responsabilitat, el respecte mutu, el diàleg, l'expressió creativa individual i col·lectiva i la desaparició d'inhibicions i de mecanismes discriminatoris.

Per al nostre treball és fonamental començar a caminar des de la realitat en la qual es troben els nens que participen en els tallers, la seva vida, la seva quotidianitat, per a avançar partint d'ells.

En els nostres tallers no busquem un resultat concret. El que preval és el procés del desenvolupament expressiu dels nens. Un procés que té un temps i un ritme pautat únicament pels propis nens i en el qual el professor intervindrà sempre partint del seu desenvolupament amb la finalitat de:

· Motivar el seu interès, de percepció i observació.

· Ampliar els seus coneixements i estimular la seva imaginació i la seva creativitat de manera que investiguin i descobreixin variades formes d'expressar i expressar-se.

· Orientar cap a la valoració i selecció d'aquelles expressions creades que millor transmeten les seves idees, sensacions, emocions, somnis i desitjos en la comunicació amb uns altres i per a uns altres.

· A través de jocs, exercicis i l'observació de petites pel·lícules, anar ensenyant al nen a mirar d'una nova forma el mitjà audiovisual més enllà de la quotidianitat del mitjà. Ensenyar a mirar pel·lícules.

· A més descobrir la màgia del cinema perquè sàpiga que darrere de cada petita peça audiovisual que veu, tant en la tele, com Internet o en el cinema, hi ha algú que pensa les idees, les grava, les munta i les exhibeix.

Sense idees, sense històries, no hi ha cinema. El cinema és la nova eina que tenim per a explicar contes. Els cineastes són els nous trobadors. Les paraules es transformen en imatges.

La idea és que tots aquests coneixements es posin en pràctica en l'enregistrament d'un curtmetratge que serà realitzat pels nens. D'aquesta manera coneixeran el procés d'un rodatge a molt petita escala.

Edats: 6-8 i de 9-11 anys i secundària

Professora: Maite Bermúdez Pascual

Directora de documentals. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra, cursa el Màster de Guió per a Cinema i Televisió de la Universitat Autònoma de Barcelona i obté el títol d'estudis avançats en Història del Cinema en la Universitat Autònoma de Madrid, especialitat documental.

Des de 1997 treballa en diverses productores, primer en l'àrea de producció i postproducció i més tard en l'àrea de desenvolupament i anàlisi de guions. En l'actualitat treballa com guionista, analista de guions i realitzadora de documentals. Compagina aquestes activitats amb la docència en diversos centres com l'Escola Superior de Cinema de Catalunya.